Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

24. 05. 2024. 11:15 >> 14:24
Čitaj mi:

Milović u posjeti FBI

Intenziviranje borbe protiv malignih uticaja i organizovanog kriminala

Neophodna je detaljnija analiza malignih uticaja koji se iz inostranstva vrše na Crnu Goru, saopštio je ministar pravde Crne Gore Andrej Milović tokom sastanka sa predstavnicima Federalnog Istražnog Biroa (FBI).


Tokom sastanka, naglašena je neophodnost detaljnije analize malignih uticaja koji se iz inostranstva vrše na Crnu Goru, a poseban akcenat stavljen je na potrebu izgradnje kapaciteta unutar Crne Gore za slične vrste analiza, čime bi se omogućila brža i efikasnija reakcija na sve oblike spoljašnjih prijetnji.

Sastanak je, kako se navodi, potvrdio odličnu saradnju između crnogorskih institucija i FBI, što se posebno odnosi na Specijalno državno tužilaštvo (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) i Ministarstvo pravde.

Dogovorena je, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, dalja kontinuirana saradnja i razmjena podataka tokom istraga, što će omogućiti još efikasniju borbu protiv kriminala i visoke korupcije, a ministar Milović i predstavnici FBI zaključili su da je potrebno intenzivirati saradnju tokom istraga u slučajevima organizovanog kriminala.

Tokom sastanka je konstatovan značajan napredak koji je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ovaj napredak je rezultat kontinuiranih reformi i posvećenosti crnogorskih institucija ka uspostavljanju vladavine prava", saopšteno je na sastanku. 

U tom kontekstu, istaknuto je da će nastavak saradnje s FBI biti ključan za dalji razvoj i jačanje crnogorskih kapaciteta u borbi protiv ovih pošasti.

Milović je upoznat sa radom i metodologijama Federalnog Istražnog Biroa, a posjeta je pružila dragocjene uvide i iskustva koja će biti primijenjena u daljem radu crnogorskih pravosudnih institucija, doprinoseći jačanju njihovih kapaciteta i efikasnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније