Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

23. 05. 2024. 20:59 >> 20:59
Čitaj mi:

BOŠNJAČKA STRANKA

"Rezolucija će podstaći kritičko suočavanje sa prošlošću u regiji"

Pozdravljamo usvajanje Rezolucije UN kojom se uspostavlja Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. god, smatrajući da ona predstavlja globalni iskorak u pravcu uspostavljanja kulture sjećanja na genocid u Srebrenici i prevencije genocida, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

"Vjerujemo da će ova Rezolucija podstaći kritičko suočavanje sa prošlošću u regiji, na bazi utvrđenih činjenica, kao preduslovu za postizanje trajnog mira i uspostavljanje jedino ispravnog etičkog odnosa prema genocidu u Srebrenici i genocidu uopšte", poručuju iz BS. 

Iz Bošnjačke stranke ističu da smatraju važnim da se kroz obrazovni sistem i na druge prikladne načine kontinuirano radi na podizanju kolektivne svijesti o genocidu kao neprihvatljivom modelu rješavanja konflikata, ali i o neprihvatljivosti negiranja i relativizacije genocida, te glorifikacije ratnih zločinaca osuđenih za djelo genocida.

"Sa potpunim uvjerenjem da ni jedan narod ne može biti genocidan, kao i da ova Rezolucija to ni u jednom svom dijelu ne inplicira, ne samo da potvrđujemo taj stav, već pozivamo na njegovu punu promociju. Crna Gora je glasanjem za ovu rezoluciju još jednom potvrdila opredjeljenje da bude dio demokratskog i razvijenog svijeta", poručuju iz Bošnjačke stranke. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније