Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

23. 05. 2024. 10:09 >> 10:30
22
Čitaj mi:

BORIS PEJOVIĆ

Oni koji ponavljaju da su Srbi genocidni, dokazuju da nisu ni pročitali sadržaj rezolucije

Uporno ponavljanje pojedinih aktera sa javne političke i društvene scene da će izglasana rezolucija o Srebrenici proglasiti Srbe za genocidan narod, dokaz je da isti nisu ni pročitali sadržaj koji će biti usvojen, kazao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore i funkcioner PES-a Boris Pejović.

"S obzirom na izvjesnost usvajanja rezolucije, amandmani Crne Gore dali su jasan doprinos u eksplicitnom preciziranju individualizacije odgovornosti, što zbog političkih motiva ne demotiviše razne pojedince da uz kampanju protiv Vlade Crne Gore koja je jedina intervenisala na predloženi tekst, propagandom nameću kolektivnu odgovornost jednom narodu, iako se u ovom slučaju nigdje i ni jednom riječju ne pominje ni Srbija, ni srpski narod. Ukoliko ovo nije tačno, očekujemo od onih koji tvrde da rezolucija Ujedinjenih nacija etiketira srpski narod, da konkretno ukažu koja rečenica ili dio rezolucije govore da su Srbi označeni kao genocidan narod", ističe se u saopštenju Pejovića.

Kaže da u suprotnom, cijela kampanja u vezi rezolucije ima za cilj da po ko zna koji put, za političke potrebe, jedne prikaže kao heroje, a druge kao navodne izdajnike, jer je to najlakši put za sticanje jeftinih političkih poena.

"Već sjutra će svima koji su imali dilemu, zbog svakodnevne propagande i buke, biti jasno da niko od pripadnika srpskog ili bilo kog drugog naroda nema nikakvih posljedica zbog rezolucije Ujedinjenih nacija i da ih niko u Crnoj Gori, ni u svijetu, ne doživljava kao genocidne. Odgovornost za genocid imaju isključivo oni pojedinci koji su izvršili zločine i koji su osuđeni presudama međunarodnih pravosudnih institucija, osnovanih aktima Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније