Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

19. 04. 2024. 13:28 >> 13:28
1

DEVET GODINA DEMOKRATA

"Ideja pobjeda, a ne podjela aktuelna kao nikad prije"

Povodom devet godina od formiranja Demokratske Crne Gore iz te partije su saopštili da je njihova ideja pobjeda, a ne podjela, aktuelna kao nikada prije. Ističu da ni pedalj ne odustaju od svojih principa kao okosnica Vlade koja je, kako su naglasili, uradila više za šest mjeseci, nego druge za šest godina.

"U skoro deceniji za nama, ni u jednom trenutku nismo odustali od svojh ideja i ideala. Tog 19. aprila 2015. godine, ponudili smo jednu novu politiku, novi pristup politici i alternativu nacionalističkim politikama, mržnji i podjelama. Vjerovali smo i dokazali da se politika može i mora voditi časno, odvažno, čisto, iskreno, ali i plemenito i hrabro", navodi se u saopštenju.

Smatraju da su dokaz da ideologija nije mrtva.

"A naša je ideologija građanska, slobodna, evropska, moderna, progresivna i demokratska Crna Gora, Crna Gora svih nas i Crna Gora u evropskoj porodici naroda", poručuju Demokrate.

Poručuju da je njihova ideja pobjeda, a ne podjela, aktuelna kao nikada prije.

"Tom idejom smo srušili autokratski režim, donijeli slobodu Crnoj Gori, ostvarili dugo sanjani san, odužili se svima koji 30. avgust nisu dočekali. Ispisali smo najljepše strane crnogorske istorije. Na nebu iznad naše domovine, po prvi put je te 2020. godine zasijala zvijezda demokratije. Pred nama je bio težak put, trnovit i zasut konstantnim preprekama, ali kao i 2015, tako i tada i sada, od svojih principa ni pedalj ne odstupamo, jer samo na taj način, časno i pošteno ćemo ostvariti ono što smo zacrtali", navodi se u saopštenju.

Poručili su da su oslobađajući opštinu po opštinu, počeli da dišu demokratiju.

"Udarili smo na sve kriminalne grupe, povećali plate, penzije, majkama vratili naknade, djeci obezbijedili dječije dodatke i besplatne udžbenike, zaštititili sve vjerske zajednice, povećali naknade za novorođenčad. Sada, u 44. Vladi radimo sve kako bi kriminal i korupcija bili samo ružna prošlost", kažu iz Demokratske Crne Gore.

Porzučuju da svakodnevno svjedočimo hapšenjima i procesuiranjima, a Crna Gora, kako dodaju, nikad nije bila bliža Evropskoj uniji.

"Okosnica smo Vlade koja je uradila više za 6 mjeseci, nego druge za 6 godina! Tim putem nastavljamo, jer riječ datu građanima ne zaboravljamo", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније