Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 04. 2024. 10:10 >> 10:10
Čitaj mi:

MAŠKOVIĆ

"Glavni grad organizuje Proljećni pazar suprotno odluci Skupštine"

Glavni grad, suprotno odluci Skupštine, organizuje Proljećni pazar, saopštio je odbornik SD-a Miloš Mašković.

Kako je Mašković saopštio, odlukom o organizaciji Proljećnog pazara 2024. godine, koju je Skupština Glavnog grada usvojila na prethodnoj sjednici, predviđeno je da se isti održi od 29. aprila do 15. maja

"No, uprava Glavnog grada očigledno ima druge planove za organizaciju manifestacije koju smo svi podržali. Kako najavljuju u medijima i na društvenim mrežama, Proljećni pazar će se održati od 07. do 21. maja, što je u suprotnosti sa Odlukom koju je usvojila Skupština", poručio je Mašković. 

Mašković ističe da nezakonitost u radu gradske uprave, na čijem je čelu Olivera Injac, nije novina, ali da ovoga puta nije riječ o administrativnom prekršaju, već "o političkom promašaju koji podriva legitimitet Skupštine Glavnog grada".

"Stoga se postavlja pitanje, ako gradska uprava ne poštuje odluke sopstvene Skupštine, kako možemo očekivati da će se poštovati prava i interesi građana? Ovo je, između ostalog, još jedan u nizu primjera nefunkcionalnosti sistema Glavnog grada, koji je za samo godinu dana u potpunosti urušen. Ovakvo ponašanje ne smije postati praksa, zato pozivam predsjednicu Skupštine Glavnog grada, dr Jelenu Borovinić Bojović, da obezbijedi poštovanje odluka koje se donose u Skupštini i ne dozvoli ugrožavanje integriteta Skupštine, odbornica i odbornika”, navodi Mašković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније