Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

10. 04. 2024. 17:16 >> 17:16
Čitaj mi:

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Potpisali memorandum o saradnji sa lokalnim javnim emiterima

Ministarstvo evropskih poslova potpisalo je Memorandum o saradnji sa lokalnim javnim emiterima koji ima za cilj bolju informisanost građana o procesu evropske integracije na lokalnom nivo, saopšteno je iz tog resora.

Kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji, kako navode, žele da institucionalizuju saradnju sa medijima i da pruže doprinos edukaciji i unapređenju znanja novinara/ki o procesu pristupanja Crne Gore EU.

Otvarajući događaj, glavni pregovarač Predrag Zenović je istakao da je uloga novinara od presudnog značaja u pojašnjenju procesa evropske integracije građanima, te da bliskost lokalnih javnih emitera sa zajednicom daje moć da na najdirektniji način osiguraju da svaki građanin dobije pravovremene, tačne i razumljive informacije, koje su neophodne da bi se formiralo informisano i angažovano društvo.

“U trenutku kada Crna Gora žuri ka evropskoj budućnosti, važnost vaše misije postaje još izraženija. Kroz precizno i odgovorno izvještavanje, lokalni javni emiteri igraju ključnu ulogu u oblikovanju javnog mnjenja, podstičući dijalog i razumijevanje među građanima. To je od suštinskog značaja za izgradnju čvrstih temelja demokratije i za promociju vrijednosti koje su u srži evropskog identiteta”, poručio je Zenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније