Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

09. 04. 2024. 13:25 >> 13:26
Čitaj mi:

DPS ODRŽAO TRIBINU U DANILOVGRADU

"Unutarpartijskim izborima pokazujemo snagu naše partije"

Unutarpartijski izbori, koji se na ovaj način po prvi put organizuju u našoj partiji, jedinstvena su prilika da pokažemo snagu i jedinstvo Demokratske partije socijalista, jer je to siguran garant da ćemo prekinuti ovu agoniju u kojoj se trenutno nalaze Danilovgrad i Crna Gora, kazao je aktuelni predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Radoslav Jovanović.

U sklopu kampanje za unutarpartijske lokalne izbore u Demokratskoj partiji socijalista sinoć je u Danilovgradu održana tribina na kojoj se, na samom početku, okupljenim članicama i članovima obratio generalni sekretar partije Aleksandar Bogdanović.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, izrazio zahvalnost prisutnom članstvu partije na velikoj brojnosti na pomenutom događaju.

Posebno se osvrnuo na same unutarstranačke izbore koji, kako je kazao, predstavljaju nastavak reforme partije kojom su se, kako je to konstatovao, načinile krucijalne promjene i kreirali novi trendovi na političkoj sceni Crne Gore.

Na tribini je govorio i aktuelni predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Radoslav Jovanović, koji je ujedno i jedini kandidat za novi mandat na čelnoj poziciji lokalnog odbora u ovoj opštini.

Na početku svog obraćanja zahvalio je svima koji su mu ukazali povjerenje, podržali njegovu kandidaturu, i istakao da mu pripada veliko zadovoljstvo što ima priliku da u partiji sarađuje sa izuzetnim ljudima koji, kako je ocijenio, u kontinuitetu daju stalni doprinos jačanju građanske, multikulturne Crne Gore.

“Unutarpartijski izbori, koji se na ovaj način po prvi put organizuju u našoj partiji, jedinstvena su prilika da pokažemo snagu i jedinstvo Demokratske partije socijalista, jer je to siguran garant da ćemo prekinuti ovu agoniju u kojoj se trenutno nalaze Danilovgrad i Crna Gora. Ove četiri posljednje godine u Crnoj Gori i dvije u Danilovgradu jasno pokazuju urušavanje svih onih vrijednosti koje smo decenijama izgrađivali. Urušava se građanski i antifašistički koncept Crne Gore, a njeno napredovanje ka punopravnom članstvu u EU zavisi od volje lidera retrogradnih nacionalističkih politika i onih koji podliježu njihovim pritiscima”, rekao je Jovanović.

Istakao je da su u partiji duboko svjesni određenih mana, nedostataka i svojih propusta za vrijeme vršenja vlasti, te da se u proteklom periodu predano radilo na otklanjanju grešaka, ali i afirmaciji svega dobroga što je DPS uradila tokom vršenja vlasti i kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

“Odbornici našeg Kluba odbornika u SO Danilovgrad koriste svaku priliku da afirmišu naše rezultate, ali i snažno kritikuju nesposobnu izvršnu vlast u Danilovgradu, jer ne smijemo ništa prećutati – ni naše ni njihove slabosti. Upravo kroz ove unutarpartijske izbore moramo poslati snažnu poruku jedinstva i znanja, jer za svaki uspjeh kolektiva osnovni preduslovi su jedinstvo i znanje. A, to stanuje u našim redovima. I sa ove tribine šaljem poruke – “Snažan DPS znači i snažan Danilovgrad”; “Jaka Demokratska partija socijalista – garant je zaustavljanja propadanja naše opštine”, poručio je Jovanović.

Saopštio je da se zadati ciljevi mogu ostvariti samo dobrom organizacijom i kvalitetnim terenskim partijskim radom, te najavio da će se nakon ovih izbora u DPS-u formirati i sami organi partije.

“Čini mi se da sada svi imamo dodatne motive za posvećenijim radom, kada vidimo ko i kako sve vrši vlast na državnom i lokalnom nivou. U našim redovima sjede ljudi sa ogromnim iskustvom i znanjem, ali i mladi puni energije, entuzijazma i novih ideja, koje su uvijek dragocjene – te taj i takav spoj moramo graditi kako bismo povećali povjerenje kod naših sugrađana. To će biti moj zadatak i zadatak timova koje ćemo formirati”, kazao je kandidat za predsjednika OO DPS Danilovgrad.

Na kraju rekao je da će u narednom periodu partija biti još otvorenija za sve dobronamjerne ljude, njihove ideje i predloge kojima će se doprinositi daljem jačanju evropske, građanske i antifašističke Crne Gore.

“Nikada i ni u jednom momentu se ne smijemo odricati naših zaslužnika i njihovih doprinosa u proteklom periodu, jer oni su upravo svojim znanjem i vizijom gradili i Danilovgrad i Crnu Goru. Moramo na terenu svakodnevno dodatno pojašnjavati naš program i isticati sve one vrijednosti koje krase našu partiju, ali i nastaviti da pojačavamo mjesne odbore koji su naša najveća snaga i nosioci svih velikih uspjeha Demokratske partije socijalista”, zaključio je Radoslav Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније