Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

07. 04. 2024. 17:56 >> 18:04
2

"SPREMNI DA ODBRANIMO POBJEDU"

Knežević najavio izlazak široke koalicije na izborima u Andrijevici

Na danas održanoj sjednici Koordinacionog odbora Demokratske narodne partije (DNP) u Andrijevici na kom su prisustvovali predstavnici partnerskih stranaka Nove srpske demokratije, Slobodne Crne Gore i Prave Crne Gore, najavljen je zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 2. jun, saopšteno je iz DNP-a.

Tom prilikom predsjednik DNP i poslanik u Skupštini Milan Knežević je istakao da je broj prisutnih na prvom partijskom skupu najbolja potvrda "naše snage i ugleda koje DNP uživa u vasojevićkom kraju."

"Srećan sam što danas zajedno sa prijateljima i saborcima iz Nove Srpske Demokratije Dejanom Đurovićem, predsjednikom Slobodne Crne Gore Vladislavom Dajkovićem i predsjednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem mogu da najavim naš zajednički izlazak na predstojeće izbore. Ljudi iz naše koalicije nikog nisu izdali, niti su bilo kome nešto dužni. Ja nisam zadovoljan radom dosadašnje opštinske uprave, te samim tim smatram da akteri koji su doveli do današnje političke krize u budućnosti ne bi trebali da obnašaju važne funkcije u Andrijevici", kazao je Knežević.

On je pozvao sve političke partije, građanske liste i pokrete, izuzev, kako je kazao, DPS-a i satelita, na zajedničku listu koja bi osigurala pobjedu onih snaga koje su pobijedile DPS na istorijskim izborima 30. avgusta.

Poslanik NSD-a Dejan Đurović istakao je da će koalicija predstavljati stožer buduće vlasti koja, kako kaže, neće dozvoliti upravljanje prirodnim resursima, hidrocentralama i drugim prirodnim bogatstvima Andrijevice.

"Sumnjivim licima povezanim sa vrhom bivšeg režima. Spremni smo da pobijedimo i pozivam sve građane i građanke Andrijevice da nam se pridruže”, zaključio je Đurović.

Potpredsjednik DNP-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Milun Zogović zahvalio se članovima Koordinacionog odbora DNP Andrijevica jer su, kako je naveo, dosadašnjim aktivnostima doprinijeli da "bez obzira na nepravdu iz 2020. godine DNP bude jedan od glavnih nosilaca ove koalicije" koja će osvojiti najveći broj glasova na izborima zakazanim za 2 jun.

Zogović je takođe potencirao spremnost koalicije za široko objedinjavanje kako bi pobjeda nad DPS-om bila još ubjedljivija.

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kazao je da "ako nas je istorija i čemu naučila jeste da moramo da se držimo zajedno ako mislimo da opstanemo, a onda i pobijedimo."

"Ne mislim da srpski narod ima razloga da bude zadovoljan trenutnom političkom situacijom, imajući u vidu da ni jedan od naših nacionalnih intresa nije ostvaren. Baš zbog toga sam srećan što danas stojimo rame uz rame sa gospodinom Kneževićem i drugim saborcima iz vremena istoriske borbe za slobodu naše zemlje. Dajemo riječ: Kako smo pobijedili 30. avgusta, tako ćemo pobijediti i 2. juna u Andrijevici", istakao je Dajković. 

I predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić govorio je na sjednici Koordinacionog odbora.

"Srećan sam što sam danas dio ovog događaja i želim na samom početku da izrazim zahvalnost DNP-u i poslanici Vukićević koja je hrabro istupila i digla glas protiv ulaska tkz. Kosova u svijet Evrope. Time je bez dileme odbranila volju istinske i slobodarske Crne Gore” zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније