Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Adria Portal ]

04. 04. 2024. 09:44 >> 09:44

dejan vukšić

Iznenađen sam jer još nijesam oslobođen obaveze čuvanja tajnosti podataka

Svih 235 osoba koje su bile etiketirane u tekstovima portala UDAR čeka da crnogorska Vlada bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića oslobodi obaveze čuvanja tajnosti podataka, kako bi mogao pružiti informacije ko stoji iza te afere.

Vukšić je u emisiji “Neki to vole vruće sa Irenom Tatar” na ADRIA TV kazao da je iznenađen jer se to još uvijek nije desilo.

“Zaista, mislim da će se poslati i šalje se loša poruka zašto to još nije urađeno. Shvatio sam da je polemika nadležnosti, tj ko je nadležan za to. To je jasno, ali da ne bude da se miješam pa izbjegavam da govorim o tome u javnosti. U zakonu sve piše”, naveo je Vukšić, dodajući da je odgovoran organ koji je imenovao rukovodioca ANB-a, u ovom slučaju Vlada.

On je podsjetio da je početkom 2021. godine podnio krivičnu prijavu SDT-u i smatra da su dostavljeni svi dokazi koji upućuju ko je učestvovao u kreiranju afere portala UDAR.

“Lično smatram da su u pitanju najmanje tri lica, što ukazuje na organizvanu kriminalnu grupu. Saznao sam da je Tužilaštvo podnijelo optužne akte protiv dvojice lica koji su bili u ANB-u. Ja lično izražavam bojazan da li je to urađeno namjerno, jer ako je troje lica onda je organizovana kriminalna grupa, a ako je dvoje lica onda nije ista kaznena politika za isto krivično djelo”, naveo je Vukšić.

On je rekao da su svi koji su etiketirani prošli kroz goglotu.

Vukšić je objasnio da pojedini predmeti moraju biti određeni stepenom tajnosti i za to postoje razlozi.

“Zamislite samo kada ANB neki akt koji uputi recimo Upravi policije ili SDT-u i ne označi ga stepenom tajnosti, onda bi svako mogao, shodno slobodnom pristupu informacijama, uključujući i ta lica o kojima se radi u predmetu, mogla da traže uvid u tu dokumentaciju. Neophodno je i zbog lica koja su recimo razotkrila ta krivična djela, koja su bili svjedoci, da se zaštite”, rekao je Vukšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније