Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

04. 03. 2024. 10:48 >> 10:52
1
Čitaj mi:

Laković

"Javni poziv uvođenje meritokratije u bezbjednosni sektor"

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković ocijenio je da je Vlada odlučila da se v.d. direktora Uprave policije bira javnim pozivom, što je još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor.

To je, kako kaže, i ohrabrenje za sve službenike koji smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu da sa ove funkcije doprinesu važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave.

"Od suštinske je važnosti da se na kraju procesa izabere osoba sa nesporno najboljim referencama, čime bi se javnost dodatno uvjerila u riješenost Vlade da se na UP ubuduće neće vršiti bilo kakav neprimjereni politički uticaj", naveo je Laković.

"Vlada je sinoć na telefonskoj sjednici razriješila Zorana Brđanina, direktora Uprave policije.
Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, mandat direktora policije će prestati zaključno na dan, 12. mart 2024. godine. Vlada je zadužila ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta”, piše u saopštenju Vlade nakon telefonske sjednice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније