Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

03. 03. 2024. 08:36 >> 09:02
5
Čitaj mi:

PORTAL RTCG

"Ako ima elemenata djela nadležni neka reaguju"

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović saopštila je da osuđuje "uvrede i neprimjeren govor koji se mogao čuti tokom ''suđenja karnevalu" u Herceg Novom".

"Zastupam slobodu izražavanja i slobodu govora kao ljudsko neprikosnoveno i osnovno pravo. Trudim se da uvijek reagujem kada se ova linija pređe. Omalovažavanje bilo koga u po osnovu njegove nacionalnosti, vjerske ili bilo koje pripadnosti, šireći na taj način mržnju i netoleranciju u domenu je diskriminacije i govora mržnje", istakla je Vujović.

Kaže da joj nije drago da se ovakve riječi čuju na pozornici u njenom gradu, koji, kako kaže, neizmjerno voli.

"Potrebno je biti dosljedan i imati jednake aršine. Lutka je već podijelila javnost, a govor je bio nedopustiv, sa ovog aspekta. Herceg Novi je jedan divan mediteranski grad, nije "balega" kako ga je pisac nazivao. Ali je neko u Herceg Novom mnogo pogriješio što je ovakve riječi dopustio sebi da napiše i izgovori večeras", saopštila je Vujović.

Dodaje da ako je bilo elemenata djela, neka to utvrde nadležni organi.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније