Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

29. 02. 2024. 12:24 >> 12:44

OSTAVKE

PES: Mali broj članova ne čini cijeli Odbor

Nakon što je dio članova podgoričkog Odbora Pokreta Evropa sad (PES) podnio ostavke na sve funkcije u toj stranci, iz PES-a je saopšteno da manji dio odbornika i nekoliko članova Odbora ne predstavlja ni približno većinu u tom tijelu, koji je brojao više od 150 članova. Kazali su da su određeni koordinatori za sastavljanje novog gradskog Odbora koji će biti konstituisan u najkraćem mogućem roku, a koji će činiti i veliki broj prethodnih članova.

Iz podgoričkog Odbora PES-a su kazali da rukovodstvo te stranke nije uvažilo njihovo zalaganje i doprinos, podsjećajući da se PES predstavio crnogorskoj političkoj sceni na lokalnim izborima u Podgorici, 2022. godine. 

Iz PES-a kažu da nakon što je zamjenik predsjednika, a istovremeno i predsjednik Odbora Glavnog grada, podnio ostavku i na funkciju čelnika Odbora, koji se nije sastao više od godinu dana, IO PES-a je donio jednoglasnu odluku da se nefunkcionalni odbor raspusti, zbog kršenja Statuta i novih okolnosti.

“Odbornici PES-a su obaviješteni da je gradski Odbor raspušten zbog ostavke zamjenika predsjednika PES-a na sve funkcije u PES-u, uključujući i onu na lokalnom nivou, koji je imao samo osnivačku sjednicu krajem januara prošle godine”, navodi se u saopštenu partije.

Kažu da uprkos tome što je Statutom imao obavezu da saziva Odbor svaka dva mjeseca, bivši predsjednik Odbora i sadašnji predsjednik države nije odavno pokazivao interesovanje za funkcionalnost, “koliko za opstrukcije u matičnoj partiji”.

“U međuvremenu, određeni su koordinatori za sastavljanje novog gradskog odbora koji će biti konstituisan u najkraćem mogućem roku, a koji će činiti i veliki broj članova prethodnog nefunkcionalnog odbora”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad poručuju da će ostati kompaktna i najjača politička partija u Crnoj Gori i nakon pokušaja, kako kažu, da se kroz neuspjelo urušavanje partije koja je dala ključni doprinos u demokratskim procesima u Crnoj Gori, u posljednjem trenutku izazove politička kriza i tako osujeti puna implementacija programa Evropa sad 2 i ubrzani proces pristupanja EU o čemu svjedoče brojne javne pohvale i priznanja koje je Vlada dobila od međunarodnih partnera za svojih prvih 100 dana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније