Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

27. 02. 2024. 16:30 >> 16:30
2
Čitaj mi:

DPS OPTUŽIO VLADU

"Ćutanjem o posjeti Dodika pokazuju da ne mogu da štite nacionalne interese"

Crnogorska Vlada ćutanjem na zvaničnu posjetu predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika pokazuje da nije u stanju da štiti nacionalne interese, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Zvaničan prijem ovom deklarisanom negatoru genocida u Srebrenici, koji je osvjedočeni negator i države Crne Gore, za kojeg je, po sopstvenom priznanju, crnogorski jezik izmišljen, uvreda je i za crnogorski narod i za građansku Crnu Goru”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su dodali da se radi o čovjeku koji se nalazi pod sankcijama i na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, čiji se međunarodni partneri umjesto na adresama u Briselu i Vašingtonu nalaze u Moskvi i Minsku.

“Ministarstva evropskih i vanjskih poslava i Kancelarija glavnog pregovarača sa Evropskom unijom (EU) u najmanju ruku ne smije da izbjegava da da svoj komentar”, istakli su iz DPS-a.

Kako su naveli, takva diplomatska aktivnost nije dobra po Crnu Goru i njen međunarodni ugled.

“I kao takva je u potpunosti u suprotnosti sa evropskim putem naše države i nastavkom integracija u EU”, ocijenili su iz DPS-a.

Oni su kazali da je Vlada još jednom odabrala da "zabode nos u pijesak".

"I da se, kao i u slučaju sa nedavnim skandaloznim izjavama ambasadora Srbije Nebojše Rodića i Rusije (Vladislava) Maslenikova, ne oglasi o današnjoj Dodikovoj posjeti predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su kazali da je tako bilo i na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za evropske integracije.

"Poslanici DPS-a Ivan Vuković i Mihailo Anđušić prisutnom državnom sekretaru Ministarstva evropskih poslova Bojanu Božoviću i glavnom pregovaraču sa EU Predragu Zenoviću više puta postavili pitanje o Dodikovom dolasku u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na koja su oni ostali nijemi", navodi se u saoptenju.

Iz DPS-a su rekli da se još jednom pokazalo da parlamentarnom većinom upravlja Andrija Mandić.

“A ostali njeni konstituenti zarad fotelja, ličnih i partijskih interesa odćutaće svaki njegov potez i perfidno djelovanje na planu nazadovanja Crne Gore”, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније