Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

26. 02. 2024. 16:10 >> 16:14

SPAJIĆ - RENO BASO

"Saradnja sa EBRD za snažan investicioni ciklus"

Efikasna i kvalitetna saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj od velike je važnosti za snažan investicioni ciklus, koji 44. Vlada planira u narednom periodu, naglašeno je tokom sastanka premijera Milojka Spajića i predsjednice Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

Činjenica da su se Spajić i Reno-Baso sastali drugi put u 14 dana, potvrda je uzajamne želje da se veliki infrastrukturni projekti pokrenu što prije, navodi se u saopštenju Vlade.

Poseban fokus tokom razgovora u Londonu, na marginama Investicionog samita o Zapadnom Balkanu, bio je, kako su kazali, na izgradnji putne infrastrukture.

"Crna Gora planira u narednih šest godina da izgradi devet dionica auto-puteva i brzih cesti, ali i da ulaže u razvoj željeznice, aerodroma i Luke Bar. Kako je zelena tranzicija jedan od ključnih prioriteta Evropske banke za obnovu i razvoj, naglašen je veliki potencijal Crne Gore na tom polju", ističu u saopštenju. 

Iz Vlade su kazali da je bilo riječi o razvoju energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, uz poseban fokus na veliki hidroenergetski potencijal Crne Gore, koji se može iskoristiti uz poštovanje svih ekoloških standarda.

Zaključeno je, dodaju, da će partnerski odnos omogućiti Crnoj Gori da na efikasan i održiv način iskoristi sve potencijale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније