Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Mina ]

26. 02. 2024. 13:33 >> 13:33

Đuričković

"Crna Gora talac trulih kompromisa i bezidejne politike"

Crna Gora je talac trulih kompromisa, bezidejne i besmislene politike, kojom dominantno upravlja pohlepa, partijski interes i lična ambicija, ocijenio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković.

On je kazao da je osporen legitimitet državne i vlasti u mnogim opštinama.

„Na sceni je bezvlašće, osporen je legitimitet državne, ali i vlasti u mnogim opštinama, dok građani svjedoče brojnim sukobima i podjelama“, naveo je Đuričković u saopštenju.

Prema njegovim riječima, posljedice takvog stanja vide se u gotovo svim segmentima društva.

„Ovaj način vođenja državne politike doveo je do toga da kao država više nijesmo u stanju imenovati ni ambasadore u našim predstavništvima u inostranstvu“, smatra Đuričković.

On je kazao da je vanjska politika „između Brisela i Banja Luke, bez mirisa i ukusa“.

„U Budvi, koja je jedan od značajnijih kontributora budžetu, na sceni je bezvlašće“, rekao je Đuričković.

Država, kako je naveo, nije u stanju da sprovede izbore u Šavniku, jer su samovolja i bahatost pojedinaca jače od institucija.

„Slična situacija je i u Andrijevici. U Pljevljima, Nikšiću i Zeti na rukovodećim funkcijama su okoreli šovinisti, koji otvoreno ruše ustavni poredak”, kazao je Đuričković.

On je rekao da je zabrinut i povodom ekonomske situacije i stanja u kompanijama.

„Nažalost, i ekonomija se svela na puko čerupanje budžeta i kompanija, dok se građanima prekriva surova realnost sa pričama o skorom ulasku u Evropsku uniju i većim platama, a da ne moraju ni raditi“, kaže se u saopštenju Đuričkovića.

Navodi se da najbolja potvrda dolazi iz stanja u energetskim kompanijama, koje su za protekle četiri godine gomilale gubitke i zaposlene. 

Prema riječima Đuričkovića, sukobi i podjele navode na zaključak da politika, koju sprovode oni koji su na vlasti, odstupa od onog što je građanima obećano na izborima i za šta su u konačnom glasali.

„Uz predsjednika Skupštine koji, shodno istraživanjima, od starta nema ni jednu trećinu podrške za funkciju koju obnaša, i raskol u Pokretu Evropa sad, koji je kulminirao ovih dana, potvrđuju da predsjednici države, Skupštine i Vlade više nemaju dovoljan legitimitet koji proizilazi iz izbornog procesa“, smatra Đuričković. 

On je dodao da, pored opština u kojima vladaju bezvlašće i šovinistička politika, novonastalo stanje osporava legitimitet lokalnih vlasti u Podgorici i drugim gradovima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније