Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

26. 02. 2024. 12:37 >> 12:37

ODLUKA ODBORA

Neće biti kontrolnog saslušanja ministra Ivanovića

Skupštinski Odbor međunarodne odnose i iseljenike nije podržao inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića.

Takva odluka donijeta je na današnjoj sjednici Odbora, većinom glasova. 

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević poslao je u januaru zahtjev Odboru za međunarodne odnose i iseljenike, tražeći sazivanje sjednice tog odbora na čijem bi dnevnom redu bila inicijativa za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića. 

Tema kontrolnog saslušanja je prikupljanje informacija o preduzetim aktivnostima Ministarstva vanjskih poslova zbog narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, povodom proslave, kako je predlagač obrazložio, neustavnog Dana Republike Srpske.

Zirojević je danas na sjednici kazao da je nekoliko javnih funkcionera prisustvovali proslavi u Banjaluci, a da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odbio da prisustvuje proslavi.

"Očekivao sam da dobijemo neku reakciju od ministra Ivanovića, ali to je izostalo od njega i od resornog ministra. Najmanje što se moglo jeste da se ministar izvini kolegi u Sarajevu i narodu u BiH", izjavio je Zirojević.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније