Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

20. 02. 2024. 11:55 >> 11:55
1
Čitaj mi:

MANDIĆ-TROKAZ

Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji

Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Rene Trokaz razgovarao je sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i poručio da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji, te da svi svjedoče naporima naše zemlje na evropskom putu, ističući uvjerenje da će ona brzo postati dio evropske zajednice.

Mandić je, prije svega, delegaciji ambasade Republike Francuske poželio dobrodošlicu, ističući da je ovaj sastanak od velike važnosti za našu zemlju.

Predsjednik Skupštine je istakao da se saradnja Crne Gore i Francuske zasniva na četiri stuba – energetici, infrastrukturi, ekologiji i zdravstvu, dodajući da su ove oblasti od izuzetne važnosti za Crnu Goru.

Mandić i specijalni izaslanik Trokaz su se saglasili da je od izuzetne važnosti za Crnu Goru dalje ulaganje u ekonomske projekte, posebno željeznicu koja danas predstavlja ekološki način prevoza velikog broja putnika, s posebnim osvrtom na turistički sektor naše države.

Ambasadorka An Mari Maske se zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu delegacije ambasade Republike Francuske i izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je politička volja predsjednika Mandića i Skupštine Crne Gore, kada su u pitanju evropske integracije veoma jasna i da će na tom putu imati punu podršku Francuske.

Predsjednik Mandić je zaključio, citirajući slavnog francuskog generala i državnika Šarla de Gola, ističući da „svaka politika izvan realnosti, nije dobra politika“ i u tom kontekstu dodajući - da je Evropska unija naša realnost i da se za nju zalaže ubjedljiva većina građana Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније