Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V. [ MINA ]

19. 01. 2024. 19:57 >> 19:57
1

PERIĆ

Neophodno insistirati na uvođenju otvorenih lista

Uvođenje otvorenih lista, uspostavljanje prirodne proporcije u rasporedu mandata u odnosu na rezultat izbora i garantovanje ravnopravnog medijskog tretmana izbornih lista, ključni su za uspostavljanje povjerenja u politički sistem, smatra jedan od osnivača Preokreta Srđan Perić.

On je ocijenio da se do ozdravljenja političkog sistema, koji trenutno parališe razvoj cijele zajednice, može doći samo stvarnom temeljnom reformom.

"Da bi politički sistem u sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva dobio impuls za njegovo ozdravljenje nužno je insistirati na uvođenju otvorenih lista, uspostavljanu prirodne proporcije u rasporedu mandata u odnosu na rezultat izbora i garantovanju ravnopravnog medijskog tretmana izbornih lista“, naveo je Perić.

Kako je poručio, da bi se uspostavljalo povjerenje u izborni proces, potrebno ga je osnažiti vraćanjem duhu Ustava, koji kaže da su izbori neposredni.

"Dodatno, to je prilika da građani na osnovu ličnih i političkih kvaliteta glasaju kandidate koji bi bili birani sa otvorenih lista“, kazao je Perić.

Tako bi, kako je rekao, svaki građanin bio u prilici da locira kome direktno daje, ali i od koga traži odgovornost.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније