Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

05. 12. 2023. 15:22 >> 15:26
3

PREMIJER CRNE GORE

Spajić: Naredne godine da smanjimo budžetski deficit

Za Crnu Goru je jako bitno da naredne godine smanji fiskalni i budžetski deficit, smatra premijer Milojko Spajić.

Tako bi se, tvrdi Spajić, unaprijedio kreditni rejting.

"Imali smo popis, kao temu koja je polarizovala društvo. Sada se bavimo velikom prijetnjom da bi mogli završiti na „sivoj listi“ Manivala. Za rekordno kratko vrijeme pripremamo dva važna akta koja su ključna za borbu protiv pranja novca i finansiranje terorizma. Radimo i jaku kampanju kroz diplomatske kanale da se ta odluka odgodi za godinu, jer sam siguran da postoji jaka politička volja da se ispune svi zahtjevi Manivala", dodao je Spajić.

Spajić se danas sastao sa rezidentnim koordinatorom UN u Crnoj Gori Piterom Lundbergom, a na sastanku je ocijenjeno da je Fond za ubrzani razvoj Crne Gore snažan katalizator sprovođenja strateškog petogodišnjeg razvojnog plana i odlična osnova za nastavak dobre saradnje Vlade i UN, obzirom da je Fond već omogućio uspostavljanje novih partnerstava.

Lundberg je iskazao nadu da će se u Fond uključiti privatni sektor, kao i crnogorska dijaspora koja bi mogla postati snažan saveznik u ukupnom društvenom razvoju zemlje, posebno na sjeveru.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније