Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Мина [ R.B. ]

04. 12. 2023. 18:47 >> 21:14
2

VRIJEĐANA NA MREŽI X

Bardić dobila prijetnje smrću, pozvala nadležne da hitno reaguju

Potpredsjednici Foruma žena Socijaldemokrata (SD) Stanislavi Tanji Bardić u nedjelju je na društvenoj mreži X prijećeno smrću, a vrijeđana je i na osnovu nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti, saopšteno je iz te partije.

Kako su kazali iz SD-a, Bardić je povodom prijetnji i uvreda dala izjavu u Odjeljenju bezbjednosti u Baru.

Iz te partije su rekli da je Bardić na društvenoj mreži X objavila fotografiju dijela popisnog listića koji joj je ostavio popisivač 2011. godine, uz komentar „Popis 2011. Ništa se ođe mijenjati neće, 2023. godina”.

Iz SD-a su naveli da je ta objava izazvala niz komentara sa nepoznatih naloga u kojima su Bardić upućene uvrede na osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti, kao i prijetnja smrću, uz objavu funkcije na kojoj se trenutno nalazi.

Bardić je istakla da te prijetnje čine da se u sopstvenoj državi osjeća nesigurno, ugroženo i nezaštićeno i pozvala je nadležne organe da zaštite nju i njenu porodicu, kao i da u što kraćem roku izvršioce pronađu i privedu pravdi.

„Cijenim da je urgentno postupanje u ovom, ali i sličnim slučajevima koji targetiraju žene na javnim funkcijama, neophodno radi kreiranja što sigurnijeg ambijenta za politički aktivizam žena, koji samo pravovremena reakcija institucija može ohrabriti”, rekla je Bardić.

Lider Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović najoštrije je osudio uvrede, govor mržnje i prijetnje upućene potpredsjednici Foruma žena te stranke.

Poslanik SD-a Branislav Nenezić ranije danas je kazao da je zabrinut povodom prijetnji Bardić i pozvao nadležne institucije da reaguju.

I predsjednica Foruma žena SD-a Ivana Raščanin Radičević pozvala je nadležne da reaguju.

Bardić je menadžerka Opštine Bar.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније