Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

04. 12. 2023. 17:24 >> 17:24
1

ŠARANOVIĆ SA KALKAVANOM

"Turska će u Crnoj Gori uvijek imati prijatelja"

Crna Gora i Turska imaju dobre, prijateljske i sadržajne političke i ekonomske odnose koje će nastaviti da jačaju u narednom periodu i u oblasti bezbijednosti, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom.

"Crna Gora je formiranjem nove Vlade ušla u period političke stabilnosti, i želimo u punom kapacitetu da se posvetimo našem glavnom prioritetu- ubrzanju evropskog puta zemlje, a u kontekstu rada resora kojim rukovodim - odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Radujemo se budućnosti koja će sigurno donijeti još tješnju saradnju između Crne Gore i Turske, a posebno u svjetlu da je naša ekonomska saradnja u konstantnom rastu, a zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova da na maksimalnom nivou odgovori bezbjednosnim aspektima te saradnje“, ocijenio je Šaranović.

On je kazao da je boravak pripadnika organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore u Turskoj poseban izazov i okolnost koja nalaže dodatnu saradnju između policijskih službi dvije zemlje i ohrabrio nastavak kontinuirane razmjene informacija koja doprinosi odličnom partnerstvu i rezultatima.

Šaranović je naglasio da će ta zemlja u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera i dobrog prijatelja, što je i pokazala slanjem tima za traganje i spašavanje u ruševinama koji su činili spasioci iz više opština kao i pripadnici Direktorata za zaštitu i spašavanje.

„Neka to teško iskustvo svima nama bude nauk da budemo bolje pripremljeni ali i da našu saradnju dodatno unaprijedimo kako bismo u takvim situacijama mogli da reagujemo u najkraćem mogućem roku“, zaključio je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније