Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

02. 12. 2023. 17:14 >> 19:35
6

ŽIVKOVIĆ

DPS: Popis može da počne sjutra

Popis stanovništva u Crnoj Gori može da počne, a DPS je pokazao svoju doljednost i principijelnost, kazao je večeras na konferenciji za novinare v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković.

Živković je dodao da je procesom izrade tehničke dokumentacije za softver ispunjen i poslednji uslov iz sporazuma o popisu i da on može početi sjutra.

Takođe je na konferenciji za medije rekao da će opozicija imati dva predstavnika u popisnim komisijama, a predstavike će imati i manje brojni narodi.

"Ispunjeni su svi uslovi kontrolnih mehanizama. To nije bila statistička kategorija, a to je najbolje dokazala Vlada Dritana Abazovića koja je spremala popisnu prevaru. A ja ću se lično izjasniti kao Crnogorac koji govori crnogorskim jezikom", dodao je Živković. 

Poručio je da svi građani treba slobodno da se izjasne, ali i da prijave sve pritiske i nepravilnosti.

Funkcioner DPS-a Ivan Vuković na konferenciji je kazao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić daje sebi za pravo da projektuje rezultate popisa u Crnoj Gori. 

"On se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore. Ta politika traje decenijama unazad", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније