Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

01. 12. 2023. 16:58 >> 16:58

IVANOVIĆ

U momentima neslaganja treba nam dijalog

Crna Gora je još jednom pokazala da je konstruktivan partner i da je posvećena izgradnji aktivne i kredibilne uloge u multilateralnim organizacijama, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović koji je predvodio crnogorsku delegaciju na Ministarskom savjetu OEBS-a.

Kako piše u saopštenju, nakon dva prilično dinamična dana upravo je završen Ministarski savjet OEBS-a, i ono što je dobra i pozitivna poruka jeste da se na kraju ipak došlo do kompromisnog konsenzusa.

"Taj kompromisni konsenzus će omogućiti nesmetano funkcionisanje organizacije u narednom periodu, ali je takođe potvrdio da su razgovor, dijalog i kompromis ono što treba baštiniti čak i u momentima krize i neslaganja", piše u saopštenju.

Ivanović je naveo da su imali aktivnu i konstruktivnu ulogu u ovim događanjima, dali svoj doprinos, te da je on kao šef delegacije, danas imao bilateralne sastanke sa ministrima vanjskih poslova Azerbejdžana i Jermenije.

On se sreo i sa generalnom sekretarkom OEBS-a, kao i sa predstavnicom za slobodu medija, a crnogorska delegacija je takođe prisustvovala događaju koji je bio posvećen borbi protiv nasilja nad novinarkama u onlajn prostoru.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније