Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2023. 18:49 >> 18:54
5

PONUDA DIJELA VEĆINE

Ako DPS neće 3. decembar, popis počinje sjutra

Ukoliko opozicija prihvati učešće u popisu, proces će početi 3. decembra. Ukoliko budu bojkotovali, popis će se odvijati od sjutra, potvrđeno je Portalu RTCG iz dijela parlamentarne većine.

Odgovor v.d. predsjednika DPS-a Danijela Živkovića čekaju do večeras.

Premijer Milojko Spajić večeras se sastao sa predstavnicima parlamentarne većine u vezi sa odlaganjem popisa. Konferenciju za medije na istu temu zakazao je za 19.30 sati, uz prenos na TVCG 1.

Predsjednik DNP-a Milan Knažević kazao je, nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem, da je protiv odlaganja popisa stanovništa, te da smatra da DPS namjerno opstruira i iskorišćava vrijeme za dijalog.

Spajić je danas u Baru, nakon najave DPS da će ovaj proces bojkotovati, kazao da čini posljednji ustupak opoziciji, te da ne vidi razlog za odlaganje popisa, jer je sve pripremljeno. 

Mehanizmi kontole popisa su, kako je istakao, mnogo veći nego 2011. godine i mnogo veći nego u drugim državama koje se mogu uporediti sa Crnom Gorom.

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je danas da nijesu ispunjeni svi uslovi iz Sprorazuma, zbog čega DPS, kako je kazao, ne može učestvovati u održavanju popisa stanovništva. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније