Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.Л.Б.

28. 11. 2023. 09:02 >> 09:41
1

MANDIĆ SA ŠMIDOM

Nova većina snažno opredijeljena sprovođenju reformi

Nova parlamentarna većina snažno je opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić. Mandić je razgovarao sa Ursom Šmidom, ambasadorom Švajcarske konfederacije u Crnoj Gori.

“Uz dobrodošlicu i zahvalnost na čestitki povodom stupanja na funkciju predsjednika Skupštine, Mandić je sagovornika upoznao sa ključnim prioritetima 28. skupštinskog saziva. On je konstatovao da dvije prijateljske zemlje imaju tradicionalno dobru i konstruktivnu saradnju, ističući da postoji značajan prostor za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa”, navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Tokom razgovora, Mandić je upoznao Šmida sa aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, naglasivši da je nova parlamentarna većina snažno opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU.

“U cilju unapređenja standarda građana u našoj zemlji, Mandić je kazao da Skupština Crne Gore posvećeno radi u ispunjavanju evropskih zahtjeva, podijelivši očekivanje da će reformom pravosuđa biti ojačane institucije i povjerenje građana u iste”, kaže se u saopštenju.

Afirmišući činjenicu da je Skupština Crne Gore nedavno kompletirala Ustavni sud, ambasador Šmid je izrazio uvjerenje da će uskoro biti postignut konsenzus i u pogledu drugih imenovanja u pravosuđu.

U tom kontekstu, on je istakao da Švajcarska podržava evropsku integraciju Crne Gore, uz akcenat da usvajanjem evropskih standarda i reformi jačaju institucije u procesu integrisanja naše zemlje u EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalanim političkim prilikama, uz obostrano uvjerenje da će politički akteri doprinijeti većem stepenu razumijevanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније