Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

24. 11. 2023. 14:15 >> 14:15

KNEŽEVIĆ

"Više žena u odborima direktora unaprijediće ekonomiju"

Više žena u odborima direktora unaprijediće ekonomsku perspektivu Crne Gore, smatra lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

"U Crnoj Gori, žene su uvijek bile temelj društva i nezaobilazna podrška ekonomiji. Njihova mudrost i razboritost su nas vodili kroz mnoge izazove vjekovima. Zato sam uvjeren da će povećano prisustvo žena u odborima direktora, kako u velikim privatnim tako i u državnim preduzećima, dati značajan doprinos unapređenju ekonomske perspektive Crne Gore", kazao je on. 

On je, izražavajući podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ koji realizuje Investiciono-razvojni fond u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kazao da se oduvijek borio za jednakost i inkluziju i za bolje i prosperitetnije društvo.

Poručio je i da je vrijeme i da suštinski, a ne kozmetički, mijenjamo našu zemlju nabolje.

“Vrijeme je za nove teme koje dokazano doprinose ekonomskom i sveukupnom društvenom napretku. Stoga mi je zadovoljstvo da podržim projekat ‘Women on Boards’ koji će osnažiti žene u Crnoj Gori na pozicijama ekonomskog odlučivanja”, kazao je Knežević.

Poručio je i da će Demokratska narodna partija podržati predložene izmjene Zakona o privrednim društvima, kojim će se velike kompanije i zakonski obavezati na značajnije veći broj predstavnika manje zastupljenog pola u odborima direktora - u skladu sa pravnom tekovinom EU.

“Svi zajedno moramo dati svoj doprinos da Crna Gora bude društvo jednakosti i ekonomskog napretka i da iniciramo što više projekata kao što je ‘Women on Boards’”, zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније