Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.Љ.

24. 11. 2023. 09:25 >> 09:27
3

SNP

"Odluka ASK-a pokušaj sabotaže popisa"

Odluka ASK-a da članovi popisne komisije dobiju status javnog funkcionera je zloupotreba položaja u političke svrhe i pokušaj opstrukcije da se popisne komisije ne formiraju kako bi se tim potezom popis stanovništva odložio, smatra sekretar Izvršnog odbora Glavnig odbora SNP CG Dragan Vukić.

“Popisna komisija se formira na dva mjeseca i članovi ne mogu da steknu nikakvu protivpravnu imovinsku korist koju bi morali da prijave kao javni funkcioneri. Jasno je da je namjera te odluke još jedan pokušaj sabotaže popisnog procesa”, kazao je on.

Iz SNP-a očekuju da će predsjednik Skupštine otvoriti dijalog u pokušaju stvaranja što šireg consensus za izbor Vrhovnog državnog tužioca kao i članova sudskog savjeta, što znači i odblokiranje institucija sistema.

“Ne želimo kao Partija bilo kakav uticaj na sudije ili tužioce. Smatramo da je od ključne važnosti da on bude nezavisan i nepristrasan od bilo kojeg centra moći ili partije i da svoj posao obavlja u skladu sa Ustavom i zakonom. Takođe je to preduslov za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i zatvorila poglavlja 23 i 24”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније