Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

22. 11. 2023. 13:36 >> 14:05
1

POLEMIKA

Knežević: DPS brani "kavački klan"; Eraković: Pravda da izađe na vidjelo

Sjednicu parlamenta danas obilježila je interesantna polemika između poslanika saveza "Za budućnost Crne Gore" Milana Kneževića i poslanika DPS Crne Gore Jevta Erakovića.

Knežević je kazao da ovaj dan treba da bude praznik ali da njega podsjeća na četrdesnicu.

"Više me podsjeća na četrdesnicu u kojoj se ne zna ko je ožalošćeni, a ko treba da izjavi saučešće za pokojnikom, a pokojnik je crnogorsko pravosuđe", naglasio je Knežević.

"To kažem jer je prije nekoliko dana izašao transkript sa Skaj prepiske između Petra Lazovića, Ljuba Milovića i Radoja Zvicera u kojem obezbjeđuju no limit novčani iznos kako bi korumpirali sudije Apelacionog suda kako bi potvrdili sramnu i monstruoznu presudu sudije Suzane Mugoše i njegov vijeća. Tražio bih da se izjasnite i da osudite napad na parlament, poslanike i predsjednika Skupštine kojeg je kavački klan zajedno sa mnom targetirao ne bi li nam bilo presuđeno", dodao je Knežević.

Knežević je kazao da poslanici DPS-a sve vrijeme ćute na, kako je istakao brutalnu devastaciju i ruiniranje crnogorskog pravosuđa i činjenicu da je 95 odsto sudija i tužilaca bilo u sprezi sa organizovanim kriminalnim grupama u borbi protiv DF-a.

Jevto Eraković kaže da će se svi predstavnici DPS-a u svakom trenutku zalagati da pravda izađe na vidjelo i da pobijedi.

"Isto ćemo se zalagati da oni koji su htjeli da prolivaju krv ulicama Crne Gore, Podgorice, da svi oni budu adekvatno kažnjeni", poručio je Eraković.

Poručio je Kneževiću da ukoliko se prepoznaje u tome treba da bude kažnjen i to ne pet, već na mnogo više godina.

"Ako nijeste učestvovali - da ostavimo tužilaštvu, koje toliko hvalite, da procesuira kompletan postupak i da vidi da li ste krivi. Ko god je kriv, treba da odgovara i to je naš stav", poručio je Eraković.

Knežević je odgovorio Erakoviću i optužio ga za nepravilnosti u zdravstvenom sistemu i kazao da treba da odgovara zbog načina na koji je dobio stan od 90 kvadrata.

Knežević je optužio Erakovića da se stavio u odbranu kavačkog klana.

"Zalažete se za Vesnu Medenicu koja sa Suzanom Mugošom uz pomoć kavačkih klanova kupuje presudu Andriji Mandiću i meni i to je vidjela cijela Crna Gora. Zalažete se za one koji su mljeli ljude u meso i kidali im glave i slali to preko Skaj aplikacije", poručio je Knežević.

"Ja sam stan dobio zajedno sa suprugom, imali smo 26 godina podstanaraskog staža, i dobili smo ga po zakonu i propisanim uslovima", kazao je Eraković i dodao da je taj stan dobio kao ljekar a ne kao političar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније