Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

10. 10. 2023. 09:43 >> 10:58
33

NA POMOLU ISTORIJSKI SPORAZUM

PES, ZBCG i manjine dogovaraju vlast

Nakon što Demokratska Crna Gora nije pristala da presudan glas za izbor nove vlade dođe od predsjednika DUA Mehmeda Zdenke, koji je na junskim izborima bio na listi DPS-a,  došlo je do preokreta u pregovorima. Naime, kako saznaje Portal RTCG, mandatar Milojko Spajić ponudio je savezu "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) mjesto predsjednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamjenu za podršku manjinskoj  vladi.

Ta opcija nije neprihvatljiva ni manjinama. U tom slučaju iz igre bi ispale Demokrate i GP URA koji bi se preselili u opoziciju sa DPS-om.

Ponuda je na stolu i na potezu je koalicija "Za budućnost Crne Gore". Manjinskim partijama, kako saznajemo, ne smeta da sa ZBCG prave vlast pod uslovom da ne participaciju u 44. Vladi.

Portalu RTCG je rečeno da će ZBCG morati da se odredi u odnosu na ponudu naredna dva dana jer je Spajiću Predsjedništvo dalo rok do petka da ih izvijesti da li može formirati Vladu ili ne.

U ZBCG su, saznajemo, odlučni da se DPS-u nikako ne smije dozvoliti povratak na vlast, pa ni kroz manjinsku podršku Vladi, tako da će ozbiljno razmotriti sve mogućnosti prije definitivne odluke. 

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније