Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Aleksandra Jovančević, TVCG ]

29. 09. 2023. 19:38 >> 17:53
5

PREGOVORI I DALjE TRAJU

PES navodno zove URA u Vladu, oni tvrde da ponude nema

I dok se nezvanično spekuliše da Pokret Evropa sad razmišlja da u Vladu pozove URA, iz te partije kažu da ih niko o tome nije obavijestio.

Iako je neizvjesno hoće li biti 44. Vlade, politikolog Miloš Bešić kaže da će ona biti formirana u posljednjim danima zakonskog roka, a da mandatar Milojko Spajić mora da je sastavi, jer će u suprotnom biti surovo kažnjen na sljedećim izborima.

Mnoge priče pokreću se na društvenim mrežama, pa tako i najnovija: da PES već razmišlja da u spas za sastavljanje vlade pozove URA. To je objelodanio predizborni koalicioni partner Pokreta Evropa sad Alternativa.

Iz PES-a nezvanično saznajemo da se to nije pominjalo, ali ako bude, da će o tome glavnu riječ dati Glavni odbor.

Abazović je čitao isti izvor, ali ponude, kaže, nije bilo.

"Nema takvih zahtjeva prema našoj strani sad za sad. Pročitao sam u medijima da su imali sastanak, ali ne znam da je iko ostvario kontakt sanekim iz URA u tom pravcu", dodao je Abazović. 

Da je URA realnija opcija za pregovore, smatra politička anlitičarka Ana Nenezić. Kaže da je to najbezbjedniji put za mandatara.

"Nakon svega sa čime se Spajić suočio ima snage da se odluči za radikalnije opcije. A i nakon svega što se dešavalo sa ZBCG, nisam sigurna da se mogu pregovori nastaviti. Ostaje ili RA ili DPS" dodao je on. 

Spajić ima više opcija na stolu, ali da mora da se odluči koja će ga najmanje koštati, smatra profesor Miloš Bešić.

Bešić tvrdi da je sastavljanje vlade imperativ, u suprotnom će i Spajić i PES platiti visoku cijenu.

"Da uradi što prije, jer skupo može da ga košta. Logički, ima mnogo opcija: ZBCG hoće u Vladu, a tu su i DPS i URA", zaključio je Bešić. 

Trenutno u PES-u problem prave dvije poslanice za koje su partijski organi utvrdili da su prekršile statut.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, Predsjedništvo se za sada neće izjašnjavati o njihovom isključenju, jer, kako kažu naši izvori, to trenutno nije prioritet partije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније