Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

28. 09. 2023. 15:45 >> 15:51
1

MILATOVIĆ- BETEL

Podrška Luksemburga evropskom putu Crne Gore

Dobri i prijateljski odnosi Crne Gore i Luksemburga treba da se dodatno unaprijede jačanjem političke podrške Luksemburga ubrzanju evropskog puta Crne Gore, zaključeno je na sastanku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i predsjednika Vlade Luksemburga Gzavija Betela.

“U tom kontekstu vjerujem da Crna Gora, kao zemlja kandidat koja je najdalje odmakla u pregovorima, može biti uspješna priča proširenja i pozitivan signal zemljama regiona da je proces integracija i dalje živ, vjerujem u snažnu podršku Luksemburga u tom pravcu”, kazao je Milatović.
 
On je zahvalio premijeru Betelu na doprinosu Luksemburga u okviru Fonda za ubrzani razvoj Crne Gore koji je uspostavljen upravo sa namjerom ubrzanja EU integracija zemlje.
 
Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, Milatović je kazao da dvije zemlje jačaju saradnju i kroz savezništvo u okviru NATO saveza i istakao da Crna Gora ostaje kredibilan partner i odgovoran saveznik.
 
Takođe, tema razgovora bila je i snaženje ekonomske saradnje kroz veće prisustvo luksemburških investicija u našoj zemlji u oblastima energetike, turizma i bankarstva. Milatović je pozdravio prisustvo luksemburške IT kompanije Artec3D u Crnoj Gori i kazao da očekuje da će u narednom periodu naša zemlja privući još uspješnih firmi iz Luksemburga.
 
On je podsjetio da je prije dvije godine, posredstvom aviokompanije Luxair, uspostavljena direktna avio- linija na relaciji Luksemburg- Podgorica i Luksemburg-Tivat, čime se otvorio prostor za dolazak turista iz zemalja Beneluksa.
 
Sagovornici su razgovarali i na temu crnogorske iseljeničke zajednice u Luksemburgu koja je, ocijenjeno je, dobro integrisana i predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između dvije države. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније