Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

27. 09. 2023. 17:29 >> 17:50
6

POKRET EVROPA SAD

"Abazović umislio da mu mandat traje cijelog života"

Iz Pokreta Evropa sad tvrde da je premijer Dritan Abazović umislio da će mu tehnički mandat trajati cijelog života.

Kako su kazali, Abazovićevi napadi na mandatara su posljedica premijerove spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti.

"Nakon što je srušio tridesetoavgustovsku većinu i postao premijer zahvaljujući DPS-u, Abazović je državu gurnuo u institucionalnu provaliju i rekordne budžetske rashode, koji se mjere stotinama miliona eura. Nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbjednosti, te zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su nasljeđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost", istakli su u saopštenju. 

Prema njihovim riječima, brojne inostrane investicije, brzo članstvo u EU, Zakon o porijeklu imovine i ostala obećanja Abazovića pred formiranje manjinske Vlade, najbolje svjedoče koliko ozbiljnosti posjeduje i koliko riječ vrijedi premijeru u tehničkom mandatu.

"Umjesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni. Međutim, tehnički mandat i Vlada sa izglasanim nepovjerenjem ne mogu trajati u nedogled, iako je Abazović upravo to umislio", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније