Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2023. 19:53 >> 18:41

"ARGUMENTI"

"Na Spajiću odabir partnera za sastav vlade"

Proces formiranja vlade je sve neizvjesniji, ocijenila je politikološkinja Nikoleta Đukanović u emisiji "Argumenti" na TVCG.

"Niko nije očekivao da će proces biti ovako komplikovan. Puno je razloga, i pitanje je koliko Spajić kontroliše proces, koliko mu je dorastao i koliko može da kontroliše sve zahtjeve političkih partija", kazala je ona.

Uprkos tome, misli da se ova prilika neće propustiti bez obzira na sva razmimoilaženja i unutar PES-a."Vjerujem da će se šansa iskoristiti. Pitanje je i da li bi se našao drugi mandatar koji bi imao većinu, ili bi se u slučaju da se ne dođe do dogovora išlo na izbora. Parlamentarni izbori donose promjene na političkoj sceni, ali do sada nijesu donijeli reforme već samo zamjenama", kazala je Đukanovićeva.

Politički analitičar Feđa Pavlović rekao je da su glasači na izborima dali mandat PES-u, odnosno Spajiću da pokrene inicijativu. Postavlja se, kako kaže, pitanje ko su PES-u partneri za formiranje ove vlade. 

"Tu je više varijanti, i svaka ima svoju cijenu", rekao je Pavlović.

Dodaje da je odabir na Spajiću, i da je na njemu odgovornost za formirnje vlade.

Marko Pejović iz NVO UZOR kazao je da je PES adresa koja mora da riješi unutrašnje probleme, i da je zasigurno da nemamo 41 poslanika koji bi podržali vladu u ovom trenutku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније