Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2023. 19:25 >> 19:51

RADULOVIĆ

"U ekspozeu mandatara da se nađe zakon o Vladi"

Povodom Nacrta zakona o Vladi predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović rekao je danas da je važno da nova vlada što prije predloži taj akt. On je imao danas sastanak putem video konferencije sa ekspertima Venecijanske komisije Vorenom Njumanom, Francois Senersom i Vladimirom Vardanyanom, saopšteno je iz Udruženja pravnika.

"Na poziv ministra javne uprave Dukaja, ovom prilikom su od strane Udruženja pravnika Crne Gore saopštena viđenja vezana za sadržaj i neophodnost usvajanja zakonskog teksta kojim bi se uredio rad i funkcionisanje izvršne vlasti", navodi se u saopštenju. 

Radulović je iskazao zadovoljstvo što je Udruženje pravnika Crne Gore imalo priliku participirati u izradi Nacrta zakona, kao i zbog činjenice da je Radna grupa uvažila predloge i sugestije date od strane Udruženja, podsjećajući da je Crna Gora ovaj zakon imala još 1902. godine.

"Stoga je Udruženje pravnika Crne Gore posebno apostrofiralo neohodnost da nova 44. Vlada u što kraćem roku predloži ovaj zakon, te da se on nađe u Ekspozeu mandatara kao jedan od prioriteta i bude uvršten u Programu rada Vlade za 2024. godinu", istakli su. 

Kako navode, "na prijedlog ministra javne uprave UPCG je prihvatilo inicijativu da se, nakon izbora nove vlade, zajednički organizuju okrugli sto sa ciljem daljeg razmatranja teksta zakona, na kojem bi se pozvali predstavnici akademske zajednice, civilnog društva i drugih zainteresovanih subjekata".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније