Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

08. 09. 2023. 15:12 >> 15:16
1

ABAZOVIĆ PORUČIO

"Crna Gora želi da se 2030. predstavi u Rijadu"

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da razumije takmičarski duh kada je riječ o pružanju podrške zemljama kandidatima za EXPO, ali da je Crna Gora već 2015. godine podržala Italiju, i da sada želi da se 2030. godine predstavi u Rijadu, u Saudijskog Arabiji.

"Samo da, korektnosti radi, podsjetim da je Crna Gora podržala Italiju 2015. godine, i Dubai, i Osaku i ne bi trebalo neko da se ljuti jer se ne radi o nekoj Evropskoj državi. Crna Gora želi da se predstavi u Rijadu 2030. a Evropska unija nema unificirani stav o tome", kazao je Abazović. 

Ombudsman radi pod pritiskom

Odgovarajući na navode da ga je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda označio kao osobu koja je prekršila pretpostavku nevinosti, ocijenio je da Ombudsman radi pod pritiskom. 

"Mislim da Ombudsman radi pod pritiskom, ali poštzujem njegov stav. Nikakvu prezumpciju nevinosti nijesam prekršio, ja govorim o organizovanom kriminalu a ako ombudsman misli da treba da stanemo u zaštitu narko-kartela i ubica, onda to nema smisla", poručio je Abazović. 

Institut Igalo da pređe u vlasništvo države

Medijima je kazao da se Vlada na čijem je čelu veoma odgovorno odnosila prema državnom novcu. 

"Mi želimo da pomognemo Institutu Igalu, ali nijesmo stoprocentni vlasnici i imamo ograničenu mogućnost za pomoć", kazao je Abazović i kazao da državna pomoć mora biti zakonita. 

Kaže da Institut treba da pređe u stoprocentno vlasništvo ddržave. 

"Rješenje treba da  bude da mi idemo i budemo stoprocentni vlasnik, a ovako da štitimo privatni kapital nije održivo. S druge strane imamo ograničenja u odnosu na pomoć koju država može da da", kazao je Abazović i kazao da tokom jučerašnjeg protesta niko od predstavnika radnika Instituta nije tražio prijem u kabinetu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније