Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

12. 08. 2023. 15:34 >> 19:40
7

NAU

"Fejzić pravi štetne izlete u politiku"

Nacionalna albanska unija (NAU) saopštila je da  reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u poslednje vrijeme pravi, kako kažu,  "bespotrebne i štetne izlete u politiku", te su mišljenja da Fejzić treba da prestane da "izigrava političkog vođu u sekularnoj državi".

"U današnjoj izjavi na tviteru , reis poziva "političke predstavnike manje brojnih naroda na zajedničko djelovanje u cilju suzbijanja sve većih izliva mržnje prema manje brojnim narodima u Crnoj Gori ". Potom kao da mu nije dovoljno tuđeg posla on im hrabro poručuje da će ih, ako to ne urade, istorija pamtiti kao neuspješne", navode iz Nacionalne albanske unije.

Dodaju da su mišljenja da u sekularnoj državi kao što je Crna Gora uvaženi reis ima čime da se bavi, a da ne izigrava političkog vođu manjinskih naroda.

"Jer time pravi štetu i Islamskoj zajednici i nacionalnim manjinama u Crnoj Gori. Zar mu nije nauk takvo ponašanje poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, juče i danas", pitaju se u ovom političkom subjektu.

Dodaju da će se predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori  sve češćim izlivima mržnje, šovinizma i fašizma prema bilo kome suprotstaviti zajedno sa demokratskim snagama u Crnoj Gori.

"One su postojale i štitile manjine i u teškim vremenima ratova u okruženju i zajedno s njima povratile nezavisnost i krčile put Crnoj Gori prema zapadnoj civilizaciji. Za očekivati je da će i nova vlada u kojoj će biti i predstavnici manjinskih naroda štititi i unaprijediti međunacionalni i međuvjerski sklad u zajedničkoj nam državi Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.

Nacionalna albanska unija (NAU) upisana je u registar političkih partija u oktobru 2022. godine, rekao je tada predstavnik ove partije Ferhat Dinoša.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније