Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.Љ. [ B.R. ]

21. 07. 2023. 12:18 >> 12:22
1

PREGOVORI SA SPAJIĆEM

Đeljošaj: Nijesmo trgovačko društvo, bitno je da uskladimo principe

Nosilac liste Albanski forum Nik Đeljošaj kazao je nakon sastanka sa liderom Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da njegova koalicija nije trgovačko društvo i da mu je bitno da se usklade principi. On je takođe naglasio da im nije bitno u kojoj mjeri će učestvivati u vladi.

"Konstruktivan sastanak, nakon nekih koji su bili nezvanični. Kao što je upoznata javnost, imamo naše programske principe koje cijelo vrijeme zagovaramo. To smo ponudili građanima i na osnovu toga su odlučili da nas podrže. Tje osnovno što smo danas i predstavili PES-u. Nadamo se usaglašavanu principa. Nijesmo trgovačko društvo. Ozbiljan smo subjekt, želimo da se naša opredjeljenja vide kroz program vlade. Nije nam bitno koliko će biti naše učešće u toj vladi. Osnov svega je da vlada bude stabilna i što dugovječnija", saopštio je Đeljošaj nakon sastanka. 

Sastanku su prisustvovali Ferhat Dinoša i Nikola Camaj, kao i Boris Pejović i Anđela Jakšić Stojanović.

U toku je sastanak sa predstavnicima Socijalističke narodne partije i DEMOS-a, a Spaji će se sastati i sa liderima Albanske alijanse  i HGI-ja.  

Spajić se juče sastao sa predstavnicima koalicije ZBCG i Demokratske Crne Gore. 

Kako je saopšteno iz te parije, na sastancima je konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

Poziv na pregovore nijesu dobili DPS i GP URA. 

Spajić je potencijalnim partnerima za formiranje 44. Vlade dostavio dokument sa deset principa. Taj dokument mogao bi da bude osnova za sporazum o formiranju nove vlade.

Državna izborna komisija proglasila je u petak konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 11. juna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније