Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

08. 05. 2023. 10:58 >> 11:03
7

PODRŠKA KOSOVU ZA SE

Lekić: Postupak Vlade bio improvizovan i upitan

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike smatra da je odluka o podršci Kosova za članicu Savjeta Evrope bila neadekvatna, a postupak Vlade improvizovan i upitan. To je saopštio predsjednik Odbora Miorag Lekić na početku današnje sjednice.

"Vlada nije donijela odluku, čak se i jedan dio nje oglasio i rekao da je takvo glasanje neprihvatljivo. Odbor posebno smatra da je trebalo sagledati političke dimenzije kako na međunarodnom, tako i na unutrašnjem planu", kazao je Lekić.

Zaključak Odbora je i da je bilo potrebno da se naprave šire konsultacije, uključujući parlamentarne strukture, kao i sam Odbor.

"Pored političke ocjene, navodimo i da je u institucionanom smislu napravljen prestup. Ušlo se u mogućnost da je Vlada saopštila jedan stav, a da će naša delegacija glasati drugačije, što stvara jednu neozbiljnost države, a koja se  mogla izbjeći elementarnom koordinacijom", saopštio je predsjednik Odbora. 

Kako je najavljeno, na današnjem dnevnom redu je bilans i stanje diplomatskih aktivnosti crnogorskih vlada i ministarstva za vanjske poslove na rješavanju pitanja Prevlake.

Prošle sedmice je na istoj sjednici Odbora održano kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore i koordinatora Ministarstva vanjskih poslova, Dritana Abazovića, na temu odlučivanja i obrazloženja Vlade u tehničkom mandatu i Ministarstva vanjskih poslova o odluci da se podrži Kosovo za članicu Savjeta Evrope. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније