Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

04. 05. 2023. 13:14 >> 13:14

INjAC I TIMONIJE

Podrška povezivanju biznis zajednica crnogorskih i francuskih gradova

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori Nj.E. Kristijanom Timonijem i tom prilikom kazala da vjeruj da će unaprijediti saradnju sa francuskim gradovima u svim oblastima, dajući još veći značaj kulturi, ekonomiji i zaštitit životne sredini.

To je saopšteno iz Glavnog grada.

"Injac se zahvalila na posjeti što su u prilici da razgovaraju o unapređenju saradnje koju karakteriše iskreno prijateljstvo između Crne Gore i Francuske", kazala je Injac, navodi se u saopštenju.

Raduje me što smo u prilici da pričamo o povezivanju biznis zajednica, dodala je Injac, uz tvrdnju da će se Podgorica približiti francuskim investitorima.

“Postoje brojne mogućnosti za saradnju koje će dodatno ojačati naše prijateljske veze, naročito u oblasti kulture. Raduje me što govorimo o intenziviranju saradnje na lokalnom nivou i radićemo na uspostavljanju novih praksi koje će tome doprinijeti”, kazao je Timonije na sastanku.

Na sastanku je bilo riječi o ekološkom i održivom razvoju Podgorice, dodaju iz Glavnog grada.

“Podgoricu ćemo povezati sa francuskim gradovima koji mogu poslužiti kao primjer planiranja i uređenja prostora, ali i po načinu organizacije administracije i javnog prevoza. Glavni grad biće ozbiljan i odgovoran partner za sve buduće projekte u kojima ćemo sarađivati sa Francuskom”, kazala je Injac.
Sastanku je prisustvovao i Danilo Šaranović, zamjenik gradonačelnice, dodaje se u saopštenju, koji je kazao da će doći do intenziviranja saradnje na lokalnom nivou, uz spremnost da se realizuju brojne mogućnosti koje se odnose na turizam, ekologiju i podršku biznis zajednici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније