Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

25. 04. 2023. 17:20 >> 18:35
9

LEKIĆ NAKON GLASANjA U SE

"Odbor će tražiti objašnjenje zašto je Vlada podržala zahtjev Kosova"

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike zatražiće izvještaj o razlozima i metodu donošenja odluke crnogorske vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić.

Kako je istakao, odluka crnogorske vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope, i to u formi tajanstvene odluke od koje se zatim komponente Vlade javno distanciraju, predstavlja novi prilog neozbiljnosti i neodgovornosti crnogorske države.

"Slično 42. Vladi i 43. Vlada - sastavljena od URA-e, SNP-a, Bošnjačke stranke i albanskih partija nije nalazila za shodno da konsultuje ili makar obavijesti Odbor za međunarodne odnose i iseljenike o ovoj, za građane Crne Gore osjetljivoj materiji i odluci", poručio je Lekić.

Napomenuo je da će Odbor za međunarodne odnose i iseljenike zatražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja pomenute odluke, koja je, kako je kazao, očigledno usvojena nekim paradržavnim i paradiplomatskim načinom, a u svakom slučaju je nedemokratski i netransparentan.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније