Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

30. 03. 2023. 17:41 >> 17:39
1

DPS

"Brđanin smijenjen nezakonito i van procedure"

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova (MUP) Filip Adžić "nezakonito i van procedure" smijenili direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Iz te partije su smjenu Brđanina ocijenili kao "svojevrsan puč" u organizaciji abazovića i Adžića.

"Crna Gora je pravna država i nadležnosti državnih organa su strogo definisane. Opšte je poznato da provizorna Vlada danas nije imala zakonsko uporište za ovu odluku, i ovo je eklatantan primjer uzurpiranja vlasti", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Abazović "povezan sa kriminalnim klanovima" i da mu poizivanje na čast "neće pomoći kada jednom bude morao pred sudom da odgovara za sva svoja nepočinstva, kršenja Ustava i zakona".

"Oni koji ga u tome slijepo slijede, treba da znaju da su puki saučesnici u veoma ozbiljnim djelima koja sa sobom povlače krivičnu odgovornost", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Podsjećamo, Vlada je danas razriješila Brđanina sa funkcije direktora Uprave policije, a za vršioca dužnosti imenovala Nikolu Terzića, dosadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti Budva.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније