Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

30. 03. 2023. 11:54   >>  12:27 3

OPTUŽBA

Milačić podnio krivičnu prijavu protiv Zorana Lazovića

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić podnio je danas ponovo Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a Krivičnog zakonika.

Milačić se uz krivičnu prijavu, kao njen dodatak, obratio i Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Milačić je podnio krivičnu zbog toga što je 28. januara 2021. godine, Zoran Lazović kao pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, na konferenciji za štampu izjavio je da nema potrebe da se strahuje od prisustva srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnoj Gori.

Dana 18. avgusta 2021. godine Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je Uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su ubili Barane Damira Hodžića i Adisa Spahića. Iz SDT je saopšteno da se Veljko Belivuk i NN lice sumnjiče da su u drugoj polovini 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju koja za cilj ima vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

"Kada se konkretna saopštenja o osnovanoj sumnji u izvršenje nekoliko teških krivičnih djela Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i nekoliko drugih lica dovedu u vezu sa saopštenjem Zorana Lazovića, koji je učestvovao u ukidanju zabrane njihovog ulaska u Crnu Goru, jasno je da su njegovi navodi od 28.01.2021. godine, da nema potrebe da se strahuje od prisustva srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnoj Gori netačni i planski izrečeni u cilju omogućavanja njihovog ulaska u Crnu Goru radi kriminalne djelatnosti i vršenja krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

Milačić dodaje da je Zoran Lazović zbog funkcije koju je obavljao morao imati jasna saznanja da se radi o licima koja su vršila i koja će vršiti krivična djela na teritoriji Crne Gore.

"#Na ovaj način, Zoran Lazović je stvorio osnovanu sumnju da je izvršio krivično djelo Stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a Krivičnog zakonika, kao pripadnik kriminalne organizacije koji je omogućio izvršavanje krivičnih djela ove organizacije na teritoriji Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Na osnovu svega navedenog Milačić je predložio da Zorana Lazovića Tužilaštvo liši slobode zbog navedenog krivičnog djela, odredi mu zadržavanje po pritvorskom osnovu iz člana 175 stav 1 tačke 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, a iz ovih pritvorskih osnova predloži sudiji za istragu određivanje pritvora.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније