Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

30. 03. 2023. 09:19   >>  09:47 5

BEČIĆ

“Lazović nas ubjeđivao da Belivuk nije opasnost”

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je jedini garant vječnosti Crne Gore da pobijedi mafiju. On je kazao da je svojevrstan institucionalni slom jedne zemlje to što su u njoj najviši rukovodici sudstva, tužilaštva, bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema po riječima nadležnih zapravo bili kuriri i sluge mafije.

On je podsjetio d aje krajem avgusta 2021. godine, kao predsjednik Skupštine, javno aktuelizovao slučaj skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću, pitajući ko im je to omogućio, ko ih je ugostio, sa kim su se družili i kako to da ih je tada visoki zvaničnik MUP-a Zoran Lazović javno ubjeđivao da pomenuta dvojica nijesu opasnost po građane Crne Gore niti neprijatelji Crne Gore. Mnapominje i da je SDT kasnije utvrdio da su mjesecima prije toga upravo u sred Crne Gore realizovali gnusne zločine nalik onima u Srbiji.

"Krajem septembra 2021. godine, odnosno mjesec dana nakon što sam aktuelizovao pomenuti slučaj pri povratku iz zvanične posjete Sloveniji, avion Vlade Crne Gore u kom sam se nalazio je prilikom slijetanja doživio u svjetskim okvirima rijetko zabilježen incident gdje je umalo izbjegnuta tragedija.Polovinom oktobra 2021. godine, odnosno dvadesetak dana nakon tog događaja su tadašnji pripadnici MUP-a, a sada vidimo po podacima domaćih i međunarodnih institucija zapravo visokorangirani članovi Kavačkog klana na čelu sa Ljubom Milovićem, uhvaćeni u akciji mog tajnog praćenja kada sam putovao magistralnim putem ka Cetinju o čemu postoji zvanična službena policijska zabilješka o kojoj je javnost upoznata", podsjeća Bečić.

On je kazao i da su u vrijeme izbora 2020. on i njegovi saradnici prošli golgotu.

"Zamislite institucionalni slom jedne zemlje u kojoj su najviši rukovodici sudstva, tužilaštva, bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema po riječima nadležnih zapravo bili kuriri i sluge mafije. Da slobodu sačuvamo, da institucije ojačamo, da mafiju pobijedimo. Da je pobijedimo tako moćno da se nikada više ne može povratiti, jer nikada više ne smijemo dozvoliti da bilo ko bude jači od države. To je jedini garant vječnosti Crne Gore. Zato ćemo pobijediti mafiju", naveo je Bečić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније