Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

22. 03. 2023. 11:40   >>  11:39 3

BOŠKOVIĆ

Pad podrške NATO-u da zabrine sve odgovorne u državi

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Predrag Bošković kazao je da pad podrške NATO alijansi u Crnoj Gori treba da zabrine sve odgovorne strukture u državi.

Podsjećamo, u istraživanju o percepciji građana o NATO-u, objavljenom u okviru Godišnjeg NATO izvještaja navodi se da bi na referendumu o članstvu Crne Gore u NATO savezu, 48 odsto građana podržalo ostanak Crne Gore u Alijansi, dok bi 32 posto glasalo protiv.

Bošković je u saopštenju iskazao zabrinutost Demokratske partije socijalista povodom rezultata najnovijeg istraživanja koje je danas predstavljeno u NATO-u.

"Činjenica da u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, a kada se NATO-u okreću i do juče neutralne države, u Crnoj Gori opada podrška Alijansi, trebalo bi ozbiljno da zabrine sve odgovorne strukture u državi. No, kako vidimo, oni gotovo i da nijesu ni registrovali te podatke - što uostalom i na najbolji način ilustruje to u kojoj su mjeri sami afirmisali transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva u NATO-u.

U isto vrijeme, kako dodaje Bošković, "vlast je dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele - od javnih okupljanja do zabranjivanja koncerata - pri čemu se 'slobađala' apsolutno svih kadrova koji su se na bilo koji način bavili ljudima koji su povezani sa ruskim tajnim službama".

"Zato ovaj rezultat, nažalost, nije iznenađujuć, a kako u partijama vladajuće većine i onima koje su nastale iz nje ili preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a, za očekivati je da negativni trendovi budu i nastavljeni", navodi se u saopštenju Boškovića.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније