Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

27. 02. 2023. 16:33 >> 17:19

FAJON

"Imenovanje troje sudija važan korak za okončanje blokada"

Imenovanjem troje sudija vraća se funkcionalnost Ustavnog suda i to je važan korak za okončanje blokada i ubrzanje Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji, saopštila je ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon.

Istakla je da zajedno sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksandarom Šalenbergom pozdravlja odluku o imenovanju sudija. 

"Zajedno sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksandarom Šalenbergom pozdravljam današnje vijesti iz Crne Gore. Imenovanjem troje sudija, vraća se funkcionalnost crnogorskog Ustavnog suda i to je važan korak za okončanje političkih blokada i ubrzanje na putu ka Evropskoj uniji", napisala je Fajon na Tviteru. 

Podsjetimo, poslanici crnogorskog parlamenta izabrali su danas Snežanu Armenko, Momirku Tešić i Draganu Đuranović za sutkinje Ustavnog suda. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније