Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Мина [ R.B. ]

08. 02. 2023. 19:52   >>  19:47 12

O SIGURNOSTI

Abazović: Odluka o NATO članstvu istorijska

Sistem kolektivne bezbjednosti ključni je segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, on je danas primio zamjenika komandanta Savezničkih snaga za Evropu (DSACEUR), generala Tima Radforda.

Abazović je istakao važnost članstva Crne Gore u NATO, ocjenjujući tu odluku kao istorijsku.

"On je naglasio da je sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

On je kazao da će ove godine, prvi put, Crna Gora dostići planiranih dva odsto BDP-a za odbranu, što potvrđuje kredibilnost članstva u NATO.

„U kontekstu agresije na Ukrajinu, Abazović je ocijenio da je Crna Gora prva u regionu po broju primljenih izbjeglica, što govori da je naša zemlja sigurna luka i otvorena za sve kojima je sklonište potrebno, što je potvrđeno mnogo puta tokom istorije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Radforda, zajedno sa Abazovićem, dočekali ministar odbrane Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније