Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2023. 10:54 >> 10:48
10

MILAČIĆ

"Podrška Mandiću, da bi detronizovali DPS i sa ove važne pozicije"

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ističe da su podržali Andriju Mandića kao kandidata za predsjednika Crne Gore, jer su smatrali da je potrebno objedinjavanje programski sličnih partija da bi se detronizovao DPS i sa ove veoma važne pozicije.

Kako je kazao gostujući u emisiji "Link" Radija Crne Gore, podrška Mandiću je bila prirodna i logična, jer sa DF-om imaju imaju slične programe i ta koalicija je, pokazalo se na prethodnim izborima, imala odlučne rezultate.

"Vidimo posebno u prethodnom periodu koliki su degutantni uplivi međunarodne zajednice ili dijela te zajednice, koja svakodnevno drže pridike o tome ko može da bude kandidat i mislimo da to treba da se okonča sa predsjedničkim izborima. Treba raditi na najboljim odnosima sa svima, ali da sačuvamo integritet i političku slobodu i da ono što narod iskaze na izorima ostvarimo u institucijama", kazao je Milačić.

Milačić misli da podrška medunarodne zajednice za Mandića, ako dobije podršku naroda i u prvom i u drugom krugu, ne može da izostane.

"Oni moraju da shvate da ovdje imamo oko 30 odsto građana koji podržavaju ovu političku opciju i ako je ne prihvatate ne možete očekivati stabilnost u državi", ističe Milačić.

Smatra da kandidature i Mandića i Milojka Spajića nijesu sporne i ove provjere su tehničke i proceduralne prirode, koji neki žele da zloupotrijebe.

"Ta inicijativa opozicije o provjeri da li kandidati imaju dvojno državljanstvo je očajnička priča onih koji gube iz dana u dan", kazao je Milačić.

Dodaje da sve informacije koje se iznose o imovini kandidata Spajića treba da ispitaju institucije, ali fokus Prava CG je ne DPS-u i na Mila Đukanovića.

Pretpostavlja da će drugog kruga biti, a ko god bude kandidat ispred DPS izgubiće.

"Đukanović će u svakom slučaju odrediti ko će to biti i biće njegova marioneta", ocijenio je Milačić.

Kaže da će ovi izbori odrediti i uticati na parlamentarne, a prekomozicije političkih snaga su prirodne i treba ih očekivati.

Kategoričan je da je saradnja sa DPS-om nemoguća za Pravu CG i smatra da u toj partiji ne postoji zdravo tkivo, ta da državi neće biti bolje dok se ta stranka ne ukloni sa političke scene.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније