Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

ТВЦГ

06. 02. 2023. 06:57 >> 06:51

ZLOUPOTREBA DRŽAVNIH RESURSA

Još nema kraja funkcionerskoj kampanji

Zloupotreba državnih resursa i dalje je prisutna, naročito u predizbornom periodu, ocjenili su sagovornici TVCG. Glavni problem je kažu, što se takvo ponašanje u Crnoj Gori nikada nije kažnjavalo.

"Vidimo ovu turneju koja je sada po primorju vidimo da prisustvuju određeni ministri koji nemaju veze sa temama koje se zapravo dešavaju", kazao je Dejan Milovac iz MANS-a.

"Građani su tražili sve ove godine promjene, a dobili su zamjene", kazao je Aleksandar Dragićević.

A zamijenili su se samo akteri, scenario je ostao isti.

"Oni su došli na vlast kritikujući DPS za sve što oni sad rade, to je licemjerno i ne postoji politička odgovornost", smatra Dragićević.

Sad oni koji su pisali scenario, u zamijenjenim ulogama, vraćaju istom mjerom.

"Svakog dana na djelu vidimo kako se zloupotrebljavaju resursi, više je takvih primjera od obilazaka opština kroz redovne posjete do toga da se na različite načine kroz zloupotrebu sredstava pokušava nadoknaditi rejting za prođu na vanrednim parlamentarnim izborima", kazao je Danijel Živković iz DPS-a.

No, nekad nisu mislili tako.

"Nije bilo nikakve zloupotrebe državnih resursa", govorio je bivši premijer Duško Marković.

Slušajući i jedne i druge, reklo bi se da su svi oni u pravu, a građani u zabludi. Možda i jeste tako. A možda je za sve kriva fotelja.

"Definitivno je do fotelje, jer fotelja sa sobom nosi određene benefite, nosi zarade i službena auta, tu je i moć da se zapošljava da se utiče na prilike da se donose zakoni koji nisu dobri već su dobri za investitore za donatore kampanja", smatra Dragićević.

"Vidimo kada je u pitanju funkcionerska kampanja, imamo premijera Abazovića koji ne propušta priliku da promoviše sebe i svoju partiju bilo kada. I kada su u pitanju novi projekti", smatra Milovac.

Iako kampanja još nije počela, jeste organizovanje Vladinih ekskurzija po crnogorskim gradovima koja se finansira iz naše zajedničke kase.

"To smo imali 2014.godine kada je DPS organizovao autobusom sjednice Vlade. Kasnije 2016. godine, ista stvar. Imali su te sjednice, donosili zaključke, ali da li je to bila predizborna kampanja, naravno da jeste, kao što je i sada", kaže Dragićević.

Ipak se okreće. Ali naš točak sreće kao da se pokvario. Da bi ga pokrenuli valja napisati ponovo scenario i onda umjesto reprize da gledamo novi serijal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније