Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

05. 02. 2023. 20:17 >> 10:31
2

PEROVIĆ SAOPŠTILA

"ASK prati izborni proces, trudimo se da ga učinimo transparentnim"

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović kazala je gostujući u Dnevniku 2 se ova Agencija trudi da prati svaki izborni proces. "ASK čini svaki izborni proces transparentnim", smatra Perović.

"To je prva stepenica da bismo došli do zloupotrebe moramo otkriti šta se radi, to je jedan važan korak u našem izbornom zakonodavstvu", kazala je Perović.

Kako kaže, mi smo u poslednje dvije godine gotovo sve vrijeme u izbornoj kampanji.

"Rezultati su takvi da smo iskoristili maskimalno sve zakonske mogućnosti i pokrenuli postupke gdje god smo naišli na bilo kakvu nepravilnost. Takođe smo proslijedili nadležnim državnim organima da odrade svoj dio posla, gdje mi nađemo da su prekršeni zakoni", kazala je Perović.

Perović je, govoreći o zloupotrebama u predizbornoj kampanji, kazala da se za regulisanje ovakvih situacija moraju donijeti izmjene u oblasti izmjene zakonske regulative.

"Zakonska regulativa mora se poboljšati donošenjem Zakona o vladi i skupštini", smatra Perović.

Ona objašnjava da ASK nije podnosio krivične prijave zbog zloupotreba, već samo obavještavao nadležne. 

"ASK prikupi sve podatke do kojih može doći i onda dostavi Tužilaštvu sa dopisom i objašnjenjem, a Tužilaštvo procjenjuje da li se stiču elementi krivičnog djela", kazala je Perović.

Ona je apelovala da se izvrše izmjene u izbornom zakonodavstvu.

Odgovarajući na pitanje da li je ASK reagovao povodom medijskih napisa da je u firmi Solar došlo do predizbornih zloupotreba, Perović je reklla da je izvršen nadzor.

"Izvršen je nadzor i podnijećemo podatke državnom tužilaštvu. Sve što smo prikupili podnijeli smo tužilaštvu koji će ocijeniti da li ima bića krivičnog djela", rekla je Petrović.

Odgovarajući na optužbe MANS-a da je zloupotrijebila državno vozilo BMW u privatne svrhe, kazala je da sve radi po zakonu.

"Ne zloupotrebljavam resurse, zakonska je odluka i imam pravo da koristim to vozilo", poručila je Perović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније