Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

03. 02. 2023. 19:22 >> 23:11
13

VEČERAS U DIK-U

DF predao predlog za predsjedničku kandidaturu Mandića

Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.

Na potezu je Državna izborna komisija koja treba da potvrdi kandidaturu. 

Predsjednik DIK-a, Nikola Mugoša, saopštio je da će, nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednica na kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biti održana 48 sati od predaje same kandidature. 

"Zapsinikom je kontatovano šta je od dokumentacije potrebno, DIK će pristupiti provjeri dokumentacije", kazao je Mugoša večeras. 

Nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednica DIK-a na kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biće održana 48 sati od predaje same kandidature.

"Mi znamo da ćemo pobijediti, ovo je naša pobjeda", rekla je Sara Đurišić, u ime mladih koalicije "Za budućnost Crne Gore". 
 
Podsjetimo, odluka da Andrija Mandić bude kandidat na predsjedničkim izborima izglasana je 2. februara. 

Mandić je, kako je tada saopšteno iz Nove srpske demokratije (NSD), istakao da čvrsto vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore. 

Podršku Mandiću pružili su iz Radničke partije, Pokreta za promjene, Prave Crne Gore i Demokratske narodne partije. 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније